Yaşam

Yoğurt çorbasının tanımı, nasıl yapılır?

Yoğurt çorbası, klasik Türk mutfağı ile ilgili çorbalardan biridir. Mevsimi ne olursa olsun sofralarımızda yerini alan yoğurt çorbası, yayla çorbasına benzer. İçerisinde bulunan yoğurt sayesinde protein açısından besleyici, pirinç sayesinde oldukça doyurucu bir çorbadır.

Yoğurt çorbası yapılırken kesilmemesi için baharatına kaynamış pirinç suyu eklenerek ısıtılmalıdır. Bir diğer püf noktası ise baharatları ekledikten sonra çorbayı kaynayana kadar karıştırmak ve bu aşamadan sonra tuzunu eklemek gerekiyor. Aksi halde tuz çorbanızın kesilmesine neden olur.

İşte besleyici ve doyurucu bir yoğurt çorbası tarifi…

YOĞURT ÇORBASI

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Malzemeler;

  • 4 yemek kaşığı yıkanmış pirinç,
  • 2 litre su,
  • Tuz, kuru nane

Giyinmek için:

  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1,5 su bardağı yoğurt,

Yukarıdaki için:

  • 2 kaşık tereyağı,
  • 2 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı;

  • Suyu çorba tenceresine alın, pirinci ekleyin ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Derin bir kapta baharatları hazırlamak için; Yoğurt, yumurta sarısı ve unu aktarın. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
  • Haşlanan pirincin suyundan bir kepçe alıp baharatlara ekleyin ve karıştırın. Bu işlemi 2-3 kez daha tekrarlayın.
  • Ilık baharatı yumuşayan pirincin içine yavaş yavaş ince bir iplikle dökün ve kesilmemesi için karıştırın.
  • Tüm baharatlar bitene kadar bu durumda devam edin ve çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Çorbanız kaynadıktan sonra damak tadınıza göre tuz ve kuru nane ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Tereyağını sos tavasında eritin, kuru naneyi ekleyin ve yavaş yavaş karıştırarak ocaktan alın. Servis yapmadan önce bu sosu çorbaya ekleyin.

Afiyet olsun!

haber-germencik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu