Haber

Trump’a yeni suçlama

Eski ABD Başkanı Donald Trump, aleyhine açılan iç belgeler davasında çalışanlarından malikanesinin görüntülerini silmesini istemekle suçlanıyordu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın zımni belgeleri yasa dışı bir şekilde saklamaktan yargılandığı davada kendisine yöneltilen suçlamaların sayısı 40’a ulaştı. Genişletilmiş iddianamede Trump, çalışanlarından Florida’daki malikanesinin güvenlik kamerası görüntülerini silmelerini istemekle suçlanıyordu. Savcılar, Trump’ın malikanesinin yöneticisi 56 yaşındaki Carlos de Oliveira’yı adaleti engellemek için komplo kurmakla suçladı. İddianameye göre Oliveira, Adalet Bakanlığı’nın güvenlik kamerası görüntülerini talep etmesi üzerine Trump’ın talebi üzerine başka bir çalışana görüntüleri silmesini emretti. De Oliveira ayrıca, zımni evrak işleriyle hiçbir bağlantısı olmadığını savunarak FBI’a küstah bir açıklama yapmakla suçlandı. Savcılar, daha önce farklı suçlamalarla yargılanan Trump’ın çalışanı Walt Nauta’nın da Oliveira ile komplo kurduğunu belirtti.
Gizli evrak davasında konağın güvenlik kamerası görüntüleri büyük değer taşıyor. Söz konusu kayıtlarda, Nauta’nın FBI’ın konağa baskın yapmasından önce iç belgeleri depodan çıkardığı anlara ait sahnelerin yer aldığı belirtiliyor.

Yardımcısı mahkemeye çıkarıldı

Donald Trump’ın yardımcısı Walt Nauta, 6 Temmuz’da Miami’de bir federal mahkemede hakim karşısına çıktı. Adaleti engelleme, devlete ilişkin gizli belgelerin saklanmasına yardım etme, yataklık ve yanlış beyan gibi 6 suçlamadan yargılanan Nauta, yalanlandı. aleyhindeki tüm suçlamalar mahkemede. Nauta, kusurlu bulunursa 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Gizli belge davası

FBI tarafından 8 Ağustos 2022’de Donald Trump’ın Florida’nın Palm Beach kentindeki Mar-a-Lago malikanesinde yapılan aramada devletle ilgili en az 100 bilinmeyen belge bulundu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Trump’a 37 ciddi suçlama yöneltildi. Trump, 13 Haziran’da Miami’de bir yargıç huzuruna çıktı ve kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu